Bygningene

Bygningene våre

De nye internatene

Vi har laget en liten film som viser status på de nye internatene pr 19.oktober 2021. Her går det unna, og det er lett å se at dette blir bra!

Hovedbygget

Sjøholt Folkehøgskole har tatt over bygningene til Ørskog videregående skole. Møre og Romsdal fylkeskommune drev videregående skole her frem til 2012. Historien til bygningene er lang og innholdsrik. Fra 1935 til 1979 het skolen Sunnmøre Husmorskole, og mange damer i Møre og Romsdal er godt kjent i bygningene på skolen.

Når nå Sjøholt Folkehøgskole tar over bygget, gjør vi en omfattende totalrenovering av bygget. Huset blir nå rustet for fremtiden, og vi gleder oss til å vise frem de ærverdige lokalene på nytt.

I første etasje har vi en lys og trivelig matsal, moderne kjøkken, peisestue med høy standard og panoramautsikt, ulike aktivitetsrom (biljard, bordtennis, styrkerom, spillrom osv).

22.juni 2021. Begge de nye internatene er oppe
Her skal elevene bo i starten av skoleåret. Når de nye internatene er ferdig kan en velge singel eller dobbelrom
Dette er status på internatbyggene pr 15.juni 2021
10.juni 2021. De nye internatene reiser seg opp fra grunnen!
10.juni 2021. Stilas er nede på en del av bygningen. Dette ble en fin farge!
I disse dager males hovedbygget. Bygge vil til slutt ligne det kongelige slott!
12.april 2021. Her kommer matsal og deler av peisestuen

På grunnplan har vi resepsjon for elever og til hotell og kursdrift. I tillegg er her en egen gymsal på 10*20 meter, slakterom til fisk og kjøtt samt mye lagerplass. I andre etasje har vi administrasjonsavdeling med kontorer og klasserom. I øverste fløyen har vi internatrom for stipendiatene, samt skolens smykke. Dette er sal vi skal bruke som samlingsrom med amfi og vegger dekorert med bilder som beskriver bondesamfunnet i tidligere tider.

Et av flere veggmalerier av Jonas Peson (malt i 1946)

I tillegg har eiendommen en stor låve og et stabbur. Begge bygg med potensiale til mange spennende aktiviteter.

Internat

Fra høsten 2021 står et av to nye internat ferdig. Hver internat skal ha plass til 50 elever. Her er bilder fra byggeprosessen:

Januar 2021
Januar 2021
Februar 2021
Mars 2021
Mars 2021
12.4.21 Snart klar for støyping av plate
26.april er murene fylt opp på baksiden, element blir satt på plass, klar til reising av internatbygg