Nyheter

Vi har fått egen Podcast!

Her kommer desemberutgaven av Sjøholtpodden! Hør Ricardo og Hanna fortelle.

I november spilte vi inn vår første «Sjøholtpodden». Her snakker vi om dagliglivet på folkehøgskole med nye tema hver gang. Denne første episoden handlet om livet på internatet og i matsalen. Vi snakket med stipendiaten Emily og eleven Felix Julius. Hør episoden her:

Årets kull

Vi har denne skoleåret 61 elever inkl stipendiatene på skolen vår. Alle de 11 fylkene i Norge er representert, og vi har også en elev fra Sverige. Litt over 50% av elevene kommer rett fra 10 klasse, og resten sprer seg fra 17-21 år. Den linjen med flest elever er Gaming, E-sport og Aktivitet. De andre linjene har en ganske lik fordeling av resten. Søknadene til neste skoleår har begynt å komme inn. Skal en ha plass på gaminglinjene våre må en huske å søke tidlig. Her er det begrenset med plass pga kapasitet.

Foreldredag og prosjektuke

19.november hadde vi foreldredag på skolen. Foreldrene ble møtt med ferskt bakverk og kaffe fra kjøkkenet, før vi hadde en felles informasjonssamling i gymsalen. De som ønsket det var med på en bygdevandring i høstsolen, men mange var også opptatt med samtaler med de ulike linjelærerene. Vi fikk servert deilig biff stroganof til middag, før vi hadde fest i gymsalen. Ut på kvelden var det på tide å si farvel igjen, før roen senket seg ut over lørdagskvelden. Elevene hadde baket div julebakst som ble solgt til inntekt for bistandsprosjektet vårt, noe som gav gode inntekter og fornøyde ganer.

Stipendiatene våre

Det er en glede for oss å kunne presentere neste års stipendiater! Vi har snakket med dem og stilt dem noen spørsmål. Her legger vi til nye stipendiater etter hvert, helt til alle er på plass.

Jenny Katrine Kvilesjø

1) Hei! Jeg er født i 2002. Jeg er fra Spydeberg, og sist år gikk jeg på Fjellheim bibelskole i Tromsø
2) Jeg liker å ta bilder, kjøre bil, lese bøker og spille gitar.
3) Min favoritt plass i Norge må være på Sørlandet, helst i en båt
4) På en øde øy ville jeg tatt med bibelen.
5) Jeg gleder meg til å bli kjent med og henge med ungdommene!

Hanna Versto Roheim

1) Fødselsår: 2002. Jeg er fra Gvarv og har det siste året gått Hedemarktoppen fhs
2) Interesser: Brettspill, strikking, henge med folk!
3) Favorittsted: I Gvarvelva på en varm sommerdag.
4) Tatt med på en øde øy: HENGEKØYE!
5) Jeg gleder meg veldig til å være stipp på Sjøholt! Gleder meg til å bli kjent med nye folk! Gleder meg til å le masse og finne på mye gøy, og å ha fine samtaler. Elsker å drøse over en god kaffekopp! Gleder meg til hverdagen med alt det innebærer! Gleder meg til å møte hver enkelt elev!

Ladypearl Pacot

1) Fødselsår: 2002
2) Interesse: Eg liker å være aktivt eller i bevegelse, så sport eller ballsport syns eg er gøy, f.eks; Volleyball. Eg like å spille på pc, tegne og male, danse og høre på musikk,
3) Favoritt plass i Norge: Eg har ikkje favorittplass eller tenkt på det, men eg like der det er varmt og der eg kan bade på en strand,
4) Du strander på en øde øy, og får bare ta med 1 ting: Eg bur på en øy, den er ikkje øde. Eg veit kva eg trenge for å overleve på en øde øy, og det er Aron (en av de andre stipendiatene). Må ha noken å snakke med, vist ikkje blir eg så rar,
5) Dette gleder eg meg til på Sjøholt Folkehøgskule! Eg glede meg å møte nye folk, og bli kjent med dei.

Aron Engelsen Solheim

1) Født i 2002. Eg kjem frå Byrkjelo, og har siste året vore elev ved Sjøholt Folkehøgskole
2) Eg lika mykje rart, er glad i å bevege meg, idrett er det eg har holdt mest på med så langt i livet. Synes det er kjekt å spele, sjå på tv, lese bøker, gå tur, kose med hunda, sove, stå opp fra søvnen, dusje, pusse tenna… det er som mangt altså.
3) Favorittplass i Noreg det seie eg ikkje. Det er hemmelig, sorry not sorry.
4) Om eg stranda på en øde øy og kan kun ta med meg ein ting så veit eg kva eg vil ha med, eg må selvfølgelig ha med Lady… så lenge ho blir godkjent som ein ting eller gjenstand da.
5) Eg har gått eit år som elev på Sjøholt, så no gledar eg meg til å være der eit år som stipp. Det er mykje eg ser fram til egentlig, det eg ser mest fram til er nok å dele kjekke opplevelsar med folk eg allerede er glad i og med folk eg snart er glad i. Vi sjåast!

Emily Tomren Prøven 

Fødeår: 2002. Jeg kommer fra Odalen og har siste året gått på Ålesund Folkehøgskole
Interesser: Ta bilder, game, ballspill, dykke, lage videoer, alt mulig kreativt fra tegning til sying ++
Favorittplass i Norge: ca. 20 meter under havoverflata på Sunnmøre.
Du strander på en øyde øy og får bare ta med EN ting: Dykkemaske (satser på at vannet ikke veldig kaldt…)
Dette gleder jeg meg til som stipp på Sjøholt; Å mekke sjukt artige fredagskroer, vibe med alle sammen. Skape god stemning og gode minner!

Karen Berre 

Jeg er født i 2002. Jeg kommer fra Bangdalen i Namsos, og det siste året har jeg gått på Fjellheim bibelskole i Tromsø.
Jeg liker musikk, både lytting, spilling og synging, og jeg liker å være ute, særlig i skogen, ellers liker jeg å skrive dikt og lese bøker og har en tendens til å kaste meg ut i crazy innfall.
Hvis jeg bare får lov til å ta med meg én ting til en øde øy, ville jeg nok tatt med meg et annet menneske, og sannsynligvis kjæresten min.
På Sjøholt gleder jeg meg til å være med folk, utforske skolen og nærområdet og å finne på ting jeg aldri har gjort før