Om Sjøholt

Fra Ørskogvika mot sentrum

Sjøholt er en vakker bygd lengst øst i Ålesund kommune. Stedet har ca 1500 innbyggere. Et motto for Sjøholt er «der vegar møtes». Dette er en god beskrivelse på dette tettstedet. Her deler veiene seg i flere viktige retninger. Du kan kjøre sørover mot Bergen, vestover mot Ålesund, nordover mot Molde og østover mot Oslo.

Du vil kanskje bli litt forvirret over at stedet omtales med to navn, Sjøholt og Ørskog. Disse brukes litt om en annen, men Sjøholt er sentrum av Ørskog. Ørskog var en egen kommune helt frem til 31.12.2019, og da var Sjøholt administrasjonssentrum i kommunen.

Sjøholt er en aktiv bygd. Idrettslaget Ørskog IL har aktiviteter som fotball, cheerleading, friidrett, ski, sykkel og idrettskole. Ørskog Skytterlag driver både med sportsskyting og jakttrening. De har anlegg både utendørs og innendørs. Det er også et aktivt korpsliv i bygda. Ørskog skulekorps, «Øssen» og Ørskog Brass er tilbud du som elev kan være med på, alt etter hvor ambisiøs du er. Det er også et stort løypenett av langrennsløyper i området. Her kan du gå milevis på ski. På fjellet 10 minutt unna, har bygda et eget alpintanlegg, Ørskogfjellet skisenter. Ørskog Kirke har også mange tilbud. De har aktiviteter både i den vakre kirka, og på sitt eget Kyrkjetorg. På Kyrkjetorget har de egen stor gjenbruksbutikk. På Ørskog samfunnshus skjer det også mye spennende, blant annet kino på søndager.

Ellers er det verdt nå nevne at Sjøholt har eget treningssenter, to matbutikker, to kafeer, bank, campingplass, idrettshall.

En gang i timen går det buss forbi Sjøholt Folkehøgskole. De går både i retning Ålesund og Molde, i tillegg til busser som korresponderer med tog til og fra Åndalsnes.

Velkomen til Sjøholt folkehøgskole. For deg som ønskjer eit sosialt og aktivt pauseår.

Hei!
Velkomen til Sjøholt folkehøgskole!

Hos oss møter du dyktige lærere som ser deg. Du vil lære mykje nytt, og oppdage nye talent. Folkehøgskoleåret blir fylt med aktivitetar og opplevingar. Du bor på skolen, og er saman med medelevar heile dagen.

Skolen ligg idyllisk til i bygda Sjøholt, som ligg i Ålesund kommune. Fjord og fjell omkransar skolen. Eit sosialt, utviklande og inkluderande år med personleg og fagleg utvikling. Du skal få vener for livet. Skolen legg vekt på vegleiing og samtale.

Skolen er heilt ny, og du kan søke frå du er 16 år.

Velkomen til Sjøholt folkehøgskole. Vi i personalet gleder oss å møte deg. Vi går framover saman!

Helsing,
Lars Johan Klokk
Rektor

Følg oss på Facebook: facebook.com/sjoholtfolkehogskole
Følg oss på Instagram: instagram.com/sjoholtfolkehogskole