Om Sjøholt

Sjøholt er en vakker bygd lengst øst i Ålesund kommune. Stedet har ca 1500 innbyggere. Et motto for Sjøholt er «der vegar møtes». Dette er en god beskrivelse på dette tettstedet. Her deler veiene seg i flere viktige retninger. Du kan kjøre sørover mot Bergen, vestover mot Ålesund, nordover mot Molde og østover mot Oslo.

Du vil kanskje bli litt forvirret over at stedet omtales med to navn, Sjøholt og Ørskog. Disse brukes litt om en annen, men Sjøholt er sentrum av Ørskog. Ørskog var en egen kommune helt frem til 31.12.2019, og da var Sjøholt administrasjonssentrum i kommunen.

Sjøholt er en aktiv bygd. Idrettslaget Ørskog IL har aktiviteter som fotball, cheerleading, friidrett, ski, sykkel og idrettskole. Ørskog Skytterlag driver både med sportsskyting og jakttrening. De har anlegg både utendørs og innendørs. Det er også et aktivt korpsliv i bygda. Ørskog skulekorps, «Øssen» og Ørskog Brass er tilbud du som elev kan være med på, alt etter hvor ambisiøs du er. Det er også et stort løypenett av langrennsløyper i området. Her kan du gå milevis på ski. På fjellet 10 minutt unna, har bygda et eget alpintanlegg, Ørskogfjellet skisenter. Ørskog Kirke har også mange tilbud. De har aktiviteter både i den vakre kirka, og på sitt eget Kyrkjetorg. På Kyrkjetorget har de egen stor gjenbruksbutikk. På Ørskog samfunnshus skjer det også mye spennende, blant annet kino på søndager.

Ellers er det verdt nå nevne at Sjøholt har eget treningssenter, to matbutikker, to kafeer, bank, campingplass, idrettshall.

En gang i timen går det buss forbi Sjøholt Folkehøgskole. De går både i retning Ålesund og Molde, i tillegg til busser som korresponderer med tog til og fra Åndalsnes.

Midt i friluftsparadiset

Nærområdet til skolen har mye å by på. 10 minutt unna skolen finner du det meste du trenger til en aktiv skolehverdag. På Ørskogfjellet har vi alpinanlegg, langrennsløyper, fjellstier, elver, vakre fjellvann og toppturer til alle nivå. I Ørskogvika kan vi bade, fiske og ha ulike aktiviteter med båt, kano og kajakk.

Vi har også samarbeid med bønder som kan gi elevene erfaring med et aktivt gårdsliv, med dyrehold og annet praktisk arbeid.

Sjøholt har topp moderne idrettsanlegg med fotballbane, friidrettsanlegg, beachvolleyballbaner, svømmehall og idrettshall.

Dersom vi utvider nærområdet med 30 til 60 minutt i minibuss, finner vi flere badeland, store alpinanlegg, trampolineparker, Norges størst kjøpesenter, diskgolfbaner, klatreparker og mange andre spennende aktiviteter vi kan oppleve.

Velkomen til Sjøholt folkehøgskole. For deg som ønskjer eit sosialt og aktivt pauseår.

Følg oss på Facebook: facebook.com/sjoholtfolkehogskole
Følg oss på Instagram: instagram.com/sjoholtfolkehogskole