Perfekte dagsturer

Som turist i vår region er det naturlig å få med seg mange naturopplevelser. Disse attraksjonene kan du lett nå fra Sjøholt sommerhotell. Vi har fristet oss til å lage et ferieforslag for noen dager hos oss.

Dag 1: Sjøholt – Valldal – Trollstigen – Åndalsnes- Sjøholt

Ca en time fra oss ligger Valldal. Dette er et tettsted i Storfjorden som yrer av liv om sommeren. De røde deilige jordbærene som er dyrket her MÅ du smake! Videre fra Valldal når du verdenskjente Trollstigen. De mange svingene opp fra Åndalsnes er et «must» for enhver turist som besøker Møre og Romsdal. Til slutt stopper du i Åndalsnes og tar gondolen til fjellet Nesaksla og nyter en deilig middag på toppen av fjellet. Dersom du er glad i fjellvandring er det naturlig å sjekke ut noen av de mange fjellturene her. Det tar ca 45 minutt å kjøre fra Åndalsnes og tilbake til oss.

Tips til denne rundturen:

Dag 2: Sjøholt – Ålesund – Alnes – Sjøholt

Ca 45 minutt fra Sommerhotellet ligger jugendstilbyen Ålesund. Denne vakre kystbyen er en perle langs norgeskysten, og som først og fremst er en vakker by å vandre i. De 418 trappetrinnene opp til restauranten og utsiktspunktet Fjellstua er et must! Ellers må du få med deg Atlanterhavsparken, et de største saltvannsakvariene i Nord-Europa. Det vakre Brosundet må du nyte gjerne med ferske reker fra en av fiskebåtene på havna. Etter et langt besøk i Ålesund anbefaler vi en tur til fiskerisamfunnet Alnes utenfor Ålesund. Dette vakre øysamfunnet gir deg et møte med stor-havet, bølger, ville fjell, – en kaffe og kake i den fine kafeen ved Alnes Fyr. Stopp gjerne på Valderøy og gå en tur i Skjonghelleren før du kjører tilbake til Sjøholt.

Tips til rundturen:

Dag 3: Sjøholt – Stranda – Nordangsdalen – Sjøholt

Er du en fjellvandrer kan denne turen gi deg mange godbiter. Ca 30 minutt fra oss tar du ferja fra Liabygda til Stranda. Når du kommer til Stranda er du midt i et av Norges viktigste matfat. Laks, spekemat og ferdigpizza blir fraktet ut i store mengder herfra hver dag. På Strandafjellet kan du ta gondol til fjells og nyte lunch og middag i unike omgivelser på fjellets paviljong. Det kjente fjellet Slogen kan nås fra Stranda. Kjører du videre fra Stranda mot Hellesylt, passerer du en meget familievennlig fjelltur. Her kan du gå «Den Trondhjemske Postveg» over Ljøbrekka. En vakker opparbeid vei over et vilt fjellparti. Her kan hele familien gå i trygge men alpine omgivelser. Fra Hellesylt er den raskt å nå den spektakulære Nordangsdalen. I denne trange dalen kan du stoppe ved Lyngstøylvannet og se tuftene til en gammel sæter som ble tatt av snøras her. Mange dykkere ynder å gjøre et eventyrbesøk her. I bunnen av dalen kommer du til det vakre Hotell Øye. Her kan du også gå til Slogen, men du kan også gå på de populære turene til Saksa og over Urkeegga. Dette er turer som har blitt svært polulære de siste årene, og har godt oppbygde stier og trapper. For å komme tilbake til Sjøholt kan du kjøre samme vei hjem, eller ta ferja til Sæbø og kjøre via Ørsta tilbake.

Tips til rundturen:

Dag 4: Sjøholt – Geiranger – Sjøholt

En dag i Geiranger er naturlig når du er på ferie her. Geiranger er ett av to steder i Norge som ligger på Unesco sin liste over verdens naturarvsteder. Den andre er Nærøyfjorden i Sogn. I Geiranger er det mange aktiviteter du gjøre. Vi anbefaler å booke plass på en av de mange ribbene som tar deg med i fjorden slik at du får sett alt på tett hold. Fosser, fjell og fraflyttede gårder på de utroligste fjellhyller i fjorden. Du bør også ta med fjellsko og gå av båten for å gå til fjellgården Skageflå. Denne gården er et yndig besøksmål for kongehuset i Norge blant annet, og gir deg en storslagen opplevelse av hvordan mange nordmenn måtte klare seg for å overleve før i tiden. Dette er gården der man måtte feste barna i tau for at de ikke skulle falle ut fra stupet!

I Geiranger sentrum er det mange kafeer, og er du klar for enda mer aktivitet kan du gå trappene langs fossen. På toppen av trappene finner du Verdensarvsenteret. Dette er verdt et besøk. Her får du lære mer om de rasfarlige fjordene, og trusselen fra bla Åknesrenna (Se gjerne filmen «Bølgen» på forhånd). Du får også lære mer om hverdagslivet langs fjordene før i tiden. Ellers er det obligatorisk med en stopp på Flydalsjuvet og Dalsnibba (1476 moh) med kafe og utkikkspunkt.

Har du mer tid til overs er det verdt å sjekke ut Herdalssætra i Norddalen på tilbakeveien. Her er det seterdrift med geiter og utsalg av diverse produkt de lager på setra.

Dag 5: Sjøholt – Runde – Sjøholt

Fuglefjellet Runde ligger ca 2 timer kjøring fra Sjøholt inkl en ferje. Dette er et vakkert dagsturmål der det naturlige høydepunktet er den ca 40 minutt lange fotturen opp til selve fuglefjellet. Fra småsamfunnet Goksøyr på øya Runde, går du i flott opparbeidet sti opp til stupene ved fuglefjellet Runde. Her møter du en spektakulær utsikt over det ville havet, øyer langs kysten og ikke minst de mange fugleartene som holder til i fjellsidene. Her svever havørna rundt deg, og er du heldig kan du få den kjente lundefuglen tett på. Runde ligger i Herøy kommune, og et besøk rundt om i denne kommunen er også verdt å få med seg. Stopp gjerne også i Ulsteinvik og det idylliske kystsamfunnet Flø.

Dag 6: Sjøholt – Molde – Atlanterhavsveien – Bud – Sjøholt

Følg i hjulsporene til James Bond! Fra Sjøholt kjører du ca 20 minutt til ferja som tar deg til Molde. Fra Molde er det ca 40 minutt til Atlanterhavsvegen. Dette er ett av verdens vakreste vegstykker, og er like flott i all slags vær! Fra Atlanterhavsvegen kan du enten kjøre videre om Kristiansund, eller ta turen sørover langs kysten til fiskeværet Bud. Dette er en nydelig dagstur der du også må få med deg jazzbyen Molde. For den spreke anbefaler vi også en stopp på Eide for å gå i Trollkirka. Dette er en fjellhule på ca 40 meter som leder deg inn til et fantastisk fossefall inne i fjellet. Husk å ta med lommelykt!

Dag 7: Sjøholt – Nordøyane – Sjøholt

I august 2022 åpner veiene som bandt sammen Nordøyane på kysten av Sunnmøre. Etter ca 45 min kjøretur kommer du til Lepsøybrua. Kjører du over denne broen kommer du ut til flere øyer som gir deg et unikt øysamfunn. Her er det strender, fjellturer, fiskemuligheter, du kan besøk hellere (fjellhuler), Ulla fyr osv. Vil du komme tett på storhavet er dette rette plassen for en dagstur. Helt ytterst kan en ta ferje til øysamfunnet Ona. Dette er en vakker tur i all slags vær!