Til deg som er forelder / foresatt

Har du en sønn eller datter som ikke er motivert til å starte rett på videregående?  

Har du en sønn eller datter som ikke er motivert til å starte rett på videregående? Som kanskje er usikker på om han/hun skal velge studieforberedende eller yrkesfag? Eller kanskje bare har lyst på et annerledes år før videregående? Da har vi et tilbud som står klart. 

Hos oss kan elevene være i aktivitet, dyrke en interesse, prøve ut noe nytt og få innblikk i ulike yrkesveier. I et trygt miljø sammen med jevnaldrende vil de oppleve et sosialt år de vokser på. På folkehøgskolen er det aktiviteter på ettermiddag og kveldstid, og det er voksne på jobb hele døgnet.

Sjøholt folkehøgskole er en ny folkehøgskole i Norge. Skolen ligger i Ålesund kommune, midt mellom fjord og fjell. Vi har en nyrenovert hovedbygning, helt nye internat og flotte turmuligheter rett utenfor døra. 

Vi tar imot elever rett etter ungdomsskolen. Vårt mål er å løfte elevene både faglig og sosialt, så de skal være bedre rustet til å gjennomføre videregående etter folkehøgskoleåret. 

Dette tilbudet har vært etterspurt, og nå er det endelig her!  

Det koster litt å gå folkehøgskole, men man får lån og stipend fra Lånekassen som i hovedsak dekker kostnadene for folkehøgskoleåret. Du kan lese mer på Lånekassens sider https://www.lanekassen.no/nn-NO/stipend-og-lan/utdanning-i-noreg/hoyere-og-annen-utdanning/utdanningar-du-kan-fa-stotte-til/folkehogskole-/

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon!

Telefon: 70239090

Mail: kontor@sjoholtfhs.no